WA autoverzekering; voor de auto op leeftijd.

Van je eerste spaarcentjes heb je een autootje kunnen kopen. Het is weliswaar een oudje, maar hij doet het nog goed. Andere mensen kijken je soms aan, maar jij bent trots op je eerste ‘koekblik’ want met deze auto op leeftijd kan jij gaan en staan waar je wilt. Of je nu net een auto op leeftijd hebt of al jarenlang in dezelfde auto rijdt. Je zult het nog steeds moeten verzekeren. Een autoverzekering is namelijk door de overheid vastgelegd in de wet. Wanneer je schade rijdt, wil die overheid er namelijk zeker van zijn dat dit geen financiële problemen oplevert voor het slachtoffer. Hoe pak je dat het beste aan? Voor een oude auto wil je niet maandelijks een hoge premie betalen en wanneer de auto het begeeft, is de schade te overzien.

Een auto op leeftijd verzekeren met een WA autoverzekering.

Wanneer je auto ouder dan 10 jaar is, ben je nog steeds verplicht om deze te verzekeren. Je kunt een ‘al risk’ verzekering afsluiten, maar voor een auto op leeftijd is dat niet de meest gunstige optie. Je betaalt relatief gezien een hoge premie per maand en wanneer de auto het wel een keer mocht begeven, dan is de dagwaarde niet hoog. Voor auto’s ouder dan 10 jaar is een WA autoverzekering aan te raden. Dit is een minimale verzekering voor je auto, waar je relatief weinig voor betaald.

Wat verzeker je met een WA autoverzekering.

Een WA autoverzekering is een verzekering die door de overheid bij de aanschaf van een auto verplicht gesteld is. Deze autoverzekering verzekert jou tegen schade waar je wettelijk aansprakelijk voor bent. Wanneer je schade rijdt, keert een WA autoverzekering uit. Deze verzekering keert echter alleen het bedrag uit waar jij aansprakelijk voor bent en vergoedt dus niet je eigen schade. Ideaal voor mensen met een auto op leeftijd met een lage dagwaarde, omdat je voor deze verzekering relatief weinig premie betaalt. Meer weten kan ook